Cirurgia Periodontal i Teràpia Convencional


Cirurgia Periodontal i Teràpia Convencional


El tractament convencional consisteix en eliminar els dipòsits de sarro i bacteris acumulats per sobre i sota de les genives. És a dir en tots els nínxols de brutícia que pugui haver-hi en les dents. A més de vegades s'han de prescriure antibiòtics i antisèptics. Els antibiòtics ajuden a eliminar els bacteris que infecten els teixits però no a eliminar el sarro dipositat sobre les dents. A més, no és recomanable usar-los de forma contínua ja que el seu ús prolongat produeix resistències dels bacteris i efectes secundaris sobre l'organisme indesitjables. Actualment es recomana tractar amb antibiòtics les periodontitis més agressives, per persistència de bacteris després del tractament habitual.
En relació als antisèptics, se solen usar en forma de glopeigs bucals. En el tractament d'aquestes malalties tenen una eficàcia limitada pel fet que no penetren a les bosses periodontals. Per tant aquests antisèptics, s'usen com a productes complementaris al tractament periodontal, mai substitutius d'un tractament realitzat per un periodoncista.
Quan la malaltia està avançada, a més pot ser necessari realitzar cirurgies periodontals. Les cirurgies periodontals d'eliminació de bosses o nínxols periodontals, tenen com a objectiu principal eliminar els bacteris que estan localitzats a major profunditat.
Existeixen altres tècniques de cirurgia regenerativa i mucogingival gràcies a les quals l'os o geniva perduts poden recuperar-se.

Sobre l'autora

Vanessa Ruiz Magaz

Experta en tractaments periodontals, membre especialista de la Societat Espanyola de Periodòncia y docent per vocació.

Testimonis

Contacte
Barcelona:
Institut Maxilofacial, Teknon

secretaria@institutomaxilofacial.com

933933185